Van 30 november tot 2 december opent broedplaats Lolaland haar deuren! De komende 22 maanden zal Lolaland, samen met enthousiaste en creatieve IJburgers, een plek maken voor de buurt in het voormalige Blijburg-paviljoen. Bij Haas & Popi, het caférestaurant in Lolaland kan iedereen zeven dagen per week terecht voor lekker eten en drinken. Graag nodigen wij je uit voor het openingsweekend.

Op 30 november organiseert RIGHTABOUTNOW INC het STRTORI festival voor en met jong urban IJburg. Line-up: Idaly en DJ Abstract, TysonYG & NakeYG, Ocho & Ibs, Godsendo, Minkoes, Hens Solo, Suilju en MC Panka.

Op 1 december ben je welkom om kennis te maken met de organisaties die zich in Lolaland zullen vestigen en te luisteren naar de ACCU-fanfareband en Dynamo Mundi & The Positive People. Daarna draaien DJ’s tot laat dansbare beats. Haas & Popi verzorgt hapjes en drank en woonproject SET en textielatelier TEX roepen alle gasten op om een weessok (een enkele sok) mee te brengen. Om 16:00 zal Touria Meliani, wethouder Kunst en Cultuur, Lolaland officieel openen.

Op 2 december sluiten we het weekend af met een brunch van Haas & Popi voor jong en oud. Muzikanten Ibo Bakker en Vincenzo Castellana doen een optreden speciaal voor kinderen. Aan de hand van liedjes en verhalen nemen zij hen mee in een muzikaal spel. Speels, levendig en met de nodige humor weten ze de kinderen te betoveren met hun muziek en performance.