Je thuisvoelen bij TEX

Lolaland wil een plek zijn voor IJburgers. Daarom bieden wij onze ateliers aan aan ‘bruikleners’: buurtbewoners met een goed idee die ruimte nodig hebben om dit uit te voeren. Zo maakten we kennis met TEX. TEX is gestart door een groep IJburgers met de intentie om nieuwkomers met buurtbewoners te verbinden door samen mooie dingen te maken, mensen te ontmoeten en Nederlands te oefenen.

Het hartelijke team van TEX bestaat uit Jolanda Kirpensteijn (programma-manager en trainer), Mac Thiadens (kunstenaar en workshopleider) en Sonya Wilson (kunstenaar en workshopleider). In Lolaland geven zij creatieve- en loopbaan workshops en steunen je bij het vinden van werk of stage. Want TEX gelooft dat je het best tot je recht komt als je werk doet wat je graag doet en wat bij je past.

Onlangs heeft TEX de eerste reeks textielworkshops afgerond. Buurtbewoners en statushouders maakten samen een wandkleed, bestaand uit stoffen collages. Het thema van het kleed was ‘je thuisvoelen,’ wat veel herinneringen opriep: van televisiekijken op je buik als kind, tot het geluid van de wind door de bomen en de schoenen die je graag draagt. Niet iedereen was even handig met naald en draad, er werd ook gelijmd en geniet. Het resultaat was een kleurig verhaal dat een mooi geheel vormde.

TEX maakt nu plannen voor een volgende workshopreeks. Blijf op de hoogte via www.tex-space.com of via Facebook.