Circusbende hartje Lolaland

Circusbende komt langs om IJburg één dag op zijn kop te zetten met circus zoals je het nog niet eerder hebt gezien. Wilde dieren blijven thuis (of in het bos) en artiesten buitelen door verschillende genres: muziek, dans, mime, theater, acrobatiek en dat wat je nog niet bedenken kon. Nieuw circus voor jong, oud en iedereen er tussenin.

Op 16 augustus vanaf 16 uur in VrIJland, met onder andere Compagnie Wurst en Jakob Lohmann en aansluitend live-muziek van Peppe Leone en Instant Fame. We sluiten af met niemand minder dan het Circusbende DJ-duo en DJ Radikal Rupert. Vergeet je jongleerballen niet.

Toegang op donatiebasis. Bring your own klapstoel, picknickkleed, kussentje of sofa.

*

Circusbende is visiting to turn IJburg upside down for a day! There will be a circus like you’ve never seen before. We leave the wild animals at home (or in the forest) and the artists are tumbling through multiple genre: music, dance, mime, theatre, acrobatics and more than you could ever imagine. New circus for the young, the old and everyone in between.

The 16th of August from 16:00 at VrIJland, with Compagnie Wurst and Jakob Lohmann. We continue with food, music from Pepe Leone and Instant Fame. Circusbende DJ-duo and DJ Radikal Rupert will and the evening with their tunes. Don’t forget to bring your juggling-gear!

Entrance is donation-based. Bring your own pillow, carpet or sofa to sit on.

Atelier beschikbaar

Concerten, feestjes, workshops en speelcafé’s, ze worden allemaal bij Lolaland georganiseerd door enthousiaste IJburgers. We hebben een atelier onder het restaurant waarin plaats is voor clubs, koortjes, dansverenigingen en workshops.

Dus zoek je een ruimte voor één of meerdere keren per week waarin je wil lesgeven, repeteren, iets organiseren of programmeren? Vind je het leuk om samen te werken en wil je je netwerk vergroten door kennis te maken met andere IJburgse organisatoren? Ben je niet bang voor zand? Neem dan contact op met onze kwartiermakers Bart en Suzan via hallo@lolaland.nl voor meer informatie en prijzen.

Als je bij Lolaland in het atelier gaat werken word je onderdeel van het leukste blauwe gebouw van Nederland (al zullen sommigen zeggen dat het turquoise is). Lolaland is een broedplek voor de buurt en haar bewoners. Dat betekent elke dag wat anders, van gemeenteborrels tot hip-hoppende pubers. Langskomen om een kijkje te nemen kan altijd.

Zomer bij Lolaland en Haas & Popi

Met het strand binnen handbereik is Lolaland een ideale plek om deze zomer af te koelen. Elke zondag serveren wij muziek op ons terras. Je kunt blijven zonnen maar dansen mag. Jazz, hip hop, elektronisch, een fanfare, alle genres komen voorbij. En terwijl je oren worden gestreeld kun je bij Haas & Popi ook nog eens heerlijk lunchen. Seizoensgebonden groenten en vis, maar ook een brioche of frietje gaan samen met duurzaam geproduceerde wijnen en bieren en frisdranken uit Amsterdam.

7 juli – Lolajam en de IJburg fanfare
Onze maandelijkse Lolajam speelt samen met de IJburg fanfare. Meespelen mag, dus breng je instrument mee!

14 juli – 2nd Gen festival  
Het festival voor jong IJburg met optredens van o.a. Hens Solo, Jutka en Job, Sophie, Yaisa en Daan.

28 juli – Pino Blits Duo
Gitarist Vicente Pino en accordeonist Leah Blits spelen swingende gypsy jazz afgewisseld met Oost-Europese zigeunermuziek en traditionele walsen uit de jaren 20, 30, en 40.  

4 aug – Lolajam en de ACCU fanfare
De Lolalajam onder leiding van Chris Corstens speelt samen met de ACCU fanfare, een straatorkest met leden van 15 tot 75 jaar. Ze brengen een vrolijke mix van klezmer, balkanbeats en eigen composities.

11 aug – Fanfare van de eerste liefdesnacht
De Liefdesnacht zet al bijna 35 jaar overal waar ze komen de boel op stelten en zijn subtiel maar intensief aanwezig met hun prachtige wereldmuziek.

18 aug – Tambourine Amsterdam
Joyful music for joyful people. Tambourine gelooft in samen dansen, je ego achterlaten en een permanente glimlach.

25 aug – Famous Mokum Boys
Met wasbord en zang (Martin de Ruiter) en dobro (Thijs Elzinga) spelen de Famous Mokum boys oude en nieuwe hokum blues: een blues-stijl uit de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw waarbij de teksten niet dubbelzinnig genoeg konden zijn.

1 sept – Lolajam en het Nationaal Spookorkest
Chris Corstens heeft de eer om als interim-directeur ambianceverloedering te mogen functioneren in het Nationaal Spookorkest. De leden van het orkest zijn uiteraard niet bij naam bekend maar zij zullen afro, latin, jazz en de vrije geneugten der atmosferische klanken produceren.

8 sept – Iso Isa

Lolaland ligt naast Strand IJburg en is te bereiken met de fiets, auto en tram 26.

Je thuisvoelen bij TEX

Lolaland wil een plek zijn voor IJburgers. Daarom bieden wij onze ateliers aan aan ‘bruikleners’: buurtbewoners met een goed idee die ruimte nodig hebben om dit uit te voeren. Zo maakten we kennis met TEX. TEX is gestart door een groep IJburgers met de intentie om nieuwkomers met buurtbewoners te verbinden door samen mooie dingen te maken, mensen te ontmoeten en Nederlands te oefenen.

Het hartelijke team van TEX bestaat uit Jolanda Kirpensteijn (programma-manager en trainer), Mac Thiadens (kunstenaar en workshopleider) en Sonya Wilson (kunstenaar en workshopleider). In Lolaland geven zij creatieve- en loopbaan workshops en steunen je bij het vinden van werk of stage. Want TEX gelooft dat je het best tot je recht komt als je werk doet wat je graag doet en wat bij je past.

Onlangs heeft TEX de eerste reeks textielworkshops afgerond. Buurtbewoners en statushouders maakten samen een wandkleed, bestaand uit stoffen collages. Het thema van het kleed was ‘je thuisvoelen,’ wat veel herinneringen opriep: van televisiekijken op je buik als kind, tot het geluid van de wind door de bomen en de schoenen die je graag draagt. Niet iedereen was even handig met naald en draad, er werd ook gelijmd en geniet. Het resultaat was een kleurig verhaal dat een mooi geheel vormde.

TEX maakt nu plannen voor een volgende workshopreeks in augustus. Blijf op de hoogte via www.tex-space.com of via Facebook.