lolaland

Tot september 2020 is Lolaland een broedplek voor IJburg. Net als bij de andere projecten van LOLA (Leegstand Oplossers Amsterdam) wordt leegstand voorkomen door in het voormalig paviljoen van Blijburg ruimte te maken voor lokale initiatieven en creatief en maatschappelijk ondernemerschap. Lolaland geeft IJburgers een plek waar ze kunnen repeteren, doceren, iets organiseren of programmeren en helpt hen door verbindingen te leggen en mee te denken.

Het atelier in het pand biedt nu onderdak aan textielatelier TEX, dat textielworkshops en loopbaanbegeleiding verzorgt. Elke maand organiseren de zelfbouwers van Centrumeiland in samenwerking met de gemeente een bouwcafé, waar toekomstige bewoners vragen kunnen stellen en elkaar kunnen ontmoeten. Bij Bouwen en Sjouwen op VrIJland (naast Lolaland) kunnen kinderen van 7 tot 12 terecht om te leren timmeren, knutselen en kweken. 

In Lolaland huist het restaurant Haas & Popi. Hier eet je gerechten van het seizoen. Vis speelt de hoofdrol, maar ook voor omnivoren is er altijd iets lekker. Haas & Popi serveert duurzaam geproduceerde wijnen en heeft bier en frisdrank uit Amsterdam op de kaart.  

Wil je iets weten of zelf iets organiseren? Mail naar hallo@lolaland.nl